залізничні вантажні перевезення напіввагонами ELT
  • +38 (044) 486-20-71
  • +38 (044) 223-98-05
вагони-зерновози

Петро Порошенко наклав вето на прийнятий Верховною Радою України законопроект, яким вносяться зміни в закони "Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для АПК" і "Про державну підтримку сільського господарства України". Цим документом вагони-зерновози були віднесені до техніки та обладнання для АПК, на придбання яких сільськогосподарським товаровиробникам надається держпідтримка.

В обгрунтуванні такого рішення Порошенко вказує, що введення державної підтримки на часткове відшкодування вартості закупівлі зерновозів є несправедливою по відношенню до більшості с/г товаровиробників, так як на неї зможуть претендувати тільки великі компанії.

За словами Президента, Бюджетним кодексом України встановлено, що в 2017-2021 рр. з держбюджету повинна виділятися на держпідтримку сільськогосподарських товаровиробників сума, яка дорівнює не менше ніж 1% випуску продукції в сільському господарстві. Порошенко зазначив, що більшість (75%) с/г товаровиробників – це фермерські господарства і їм об'єктивно не потрібні вагони-зерновози. Отже, якщо закон підписати, то гроші держбюджету, які є на підтримку с/г товаровиробників, просто в якості компенсацій отримають великі компанії, купуючи зерновози.